In de kijker

Wij werken elke dag in en tussen onze planten. Onze kennis en informatie willen we ook graag met jullie delen. Daarom geven we jullie naargelang het seizoen graag een tip van het huis…

CANNA

Canna cannova red shades plant

Canna’s komen mooi tot hun recht in een groep, en in een groep worden ze vaak groter.

De kleinere doen het goed in potten of in de border. De grote meer als achtergrond beplanting. Canna’s hebben geen bezwaar tegen onderbegroeiing, ze stellen en koele voet zelfs op prijs. Voorwaarde is dan wel dat er wel voldoende vocht en voeding is.

Houd bij het planten een onderlinge afstand aan van ongeveer 30 cm, de plantdiepte bedraagt 10 cm. Canna’s zijn zeer tolerant voor wat betreft de grondsoort en vochtigheid. Wel staan ze liefst zonnig en wat beschut in (licht) vochtige grond

Canna’s kunnen ook het hele seizoen in potten op bijvoorbeeld het terras groeien, dan is een 10 liter pot is een goede maat hierin kan zich een flinke bos ontwikkelen.

Omdat canna’s in korte tijd vanuit een kale wortelstok een massa bladeren en bloemen produceren, hebben ze veel vocht en voedingsstoffen nodig. Voeg daarom een royale hoeveelheid organische mest(korrels) en compost toe aan het plantgat. Ook tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om regelmatig bij te mesten. Dat geldt nog sterker voor canna’s in potten.

Uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert te herbloei.

Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid. Snijd het blad ongeveer een handbreedte boven de grond af. Canna’s uitgraven en met aarde en al bewaren. De kluit voorkomt dat de wortelstokken te veel vocht verliezen. Controleer desondanks tijdens het bewaren af en toe of de wortelstokken toch niet aan het uitdrogen zijn. Maak ze zo nodig een beetje nat.In pot gekweekte canna’s kun je met pot en al laten overwinteren op een vorstvrije, droge plek bij een temperatuur van minimaal 9 graden.. Zorg dat de wortels niet te nat zijn, dan gaan ze rotten en schimmelen.

canna cannova yellow canna cannova orange shades Canna cannova mango canna cannova scarlet bronze leaves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even genieten van vorige zomercreaties op onze fotogalerij